BOTULINUMTOXIN - (BOTOX)

Vad är Botulinumtoxin (Botox)?

Visste du att Botox® egentligen är ett varumärke på ett läkemedel som heter Botulinumtoxin typ A och som tillverkas av Allergan? Det har dock blivit så vanligt att alla nu kallar Botulinumtoxin för just "Botox".

  

Botulinumtoxin typ A (Botox), är ett välbeprövat och godkänt muskelavslappnande läkemedel som används för att släta ut rynkor och fina linjer, behandla spända käkmuskler samt överdriven svettning i armhålor.

- Så bra, så trevlig, så lugn och informativ! Kommer inte att gå till någon annan! 

(Ulrika från Bokadirekt)

Varför ska jag välja Botulinumtoxin?

Botulinumtoxin passar dig som vill reducera eller släta ut linjer och rynkor som uppstår när du använder dina muskler i ansiktet.


Vilka resultat kan jag förvänta mig?

Din hy kommer bli synbart slätare, se yngre ut och få en fin lyster. Kom ihåg att det kan dröja upp till 14 dagar innan du kan se full effekt.


Effekten håller i tre till fem månader men bör inte upprepas oftare än var tredje månad. Hur länge en behandling håller varierar från individ till individ.OBS!

Som medlem i Estetiska Injektionsrådet följer Estetisk Medicin de lagar och regelverk som gäller. Detta innebär bland annat att jag behöver följa läkemedelslagen som säger att man inte får marknadsföra läkemedel. Då Botulinumtoxin typ A (Botox) klassas som läkemedel kan jag inte lägga upp före- och efterbilder på dessa behandlingar.