LÄS GÄRNA DETTA INNAN DU BOKAR EN KONSULTATION ELLER TID FÖR BEHANDLING


Nya kunder och betänketid


Om du är ny som kund hos mig är du lite extra välkommen men lagen för estetiska injektionsbehandlingar kräver att du först bokar en konsultation och sedan måste du ta minst 48 timmars betänketid innan du kan genomgå en behandling. Kostnaden för konsultation dras av när du betalar för en behandling.


Återkommande kund


Är du återkommande kund hos mig och det är mindre än 6 månader sedan du gjorde din senaste behandling behöver du inte boka en ny konsultation.


Åldersgräns


Du behöver vara 18 år eller äldre för att kunna genomgå en behandling. Jag som certifierad för estitiska injektioner är skyldig att kontrollera åldern på mina kunder.


Krav på legitimation


Estetiska injektionsbehandlingar får enbart utföras av den som har legitimation som läkare, tandläkare eller sjuksköterska.


Patientförsäkring och IVO


Alla kliniker som genomför estetiska injektionsbehandlingar är skyldiga att ha en patient- och ansvarsförsäkring samt vara registrerade hos inspektionen för vård och omsorg (IVO).


Estetiska Injektionsrådet


För att bli certifierad av det Estetiska Injektionsrådet behöver man klarat ett prov som påvisar att man besitter de nödvändiga kunskaper som krävs inom ansiktets fysiologi, basal injektionskunskap och komplikationshantering. Certifieringen utfärdas av Estetika Injektionsrådet och utgör en trovärdig kvalitetsstämpel för behandlande läkare och sjuksköterskor samt erbjuder dig konsument att göra upplysta och trygga val.


Samtycke


Enligt lagen för estetiska injektioner måste den som vill genomgå en estetisk injektionsbehandling lämna sitt samtycke till att ingreppet eller behandlingen får utföras. Samtycke får lämnas först efter att betänketiden har gått ut.


Att tänka på före behandling


Du får inte ha en pågående infektion i kroppen vid behandlingstillfället. För att minska risken för blödningar och blåmärken bör du dagarna innan behandling undvika att dricka alkohol eller ta läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra eller andra antikoagulanter. Om du är osäker, rådfråga din läkare eller kontakta mig.Att tänka på efter behandling


Inom de närmsta 24 timmarna efter behandling skall du undvika att


  • ägna dig åt pulshöjande aktivitet
  • sola
  • dricka alkohol
  • ta eller massera på det behandlade området
  • basta, bada eller duscha varmt
  • flyga


Gravida eller ammande


Inga behandlingar genomförs på gravida och ammande.