PRP - HUDFÖRYNGRING

Vad är PRP (även kallad vampyrbehandling)?

PRP står för Platelet Rich Plasma (blodplättrik plasma) och är en naturlig och hudföryngrande behandling där vi använder tillväxtfaktorer från patientens egna blod.


Vårt blod innehåller läkande tillväxtfaktorer som kan stimulera hudens cellföryngring och produktionen av kollagen.


PRP-behandlingen har blivit känd som "Vampire facial" eller "Draculabehandlingen". Syftet med denna behandling är att få kroppen att på egen hand bilda ny och oförstörd hud som gradvis ersätter gammal hud.


PRP har länge använts för att underlätta läkning av t.ex. idrottsskador, ledproblem och smärta. Under senare tid har PRP börjat användas även för estetiska behandlingar med, i de flesta fall, resultat som inte varit möjliga med konventionella metoder och produkter.

PRP är alltså en metod som påskyndar och förbättrar din huds egna läkningsprocess. PRP kan därför reparera och minimera


  • Slapp hud
  • Rynkor och linjer
  • Solskador och pigmentförändringar
  • Acne
  • Bristningar
  • Mörka ringar under ögonen
  • Håravfall
  • Tunna håstrån (PRP ökar hårstråets tjocklek)

Jeanette är otroligt skicklig och kunnig. Rekommenderar varmt behandling hos henne om du vill få det allra bästa resultatet av din behandling.

-Katrina från Bokadirekt

I maskinen i bakgrunden centrifugeras ditt blod för att koncentrera halten av blodplättar.

Varför ska jag välja PRP?


Önskar du att du kunde vrida tillbaka tiden utan att behöva injecera främmande ämnen i kroppen? Med PRP arbetar vi enbart med kroppens egna resurser och passar därför i princip alla. Metoden är helt säker och det finns inga risker för allergiska reaktioner. Resultatet är dessutom mer långvarigt än andra behandlingar. PRP ger kort och gott nytt liv åt din hud! För maximal effekt rekommenderar jag en kur om minst tre-fyra behandlingar med en månads mellanrum mellan varje.

Hos Estetisk Medicin kan du välja:

Hur går det till?

Jag kommer att ta en viss mängd blod från ditt armveck (ungefär som vid ett blodprov) och sedan centrifugera blodet så att mängden blodplättar koncentreras. Därefter kommer jag att injecera tillbaka blodplättarna i de områden som behöver förbättras.